Rötters Vänner - Användarvillkor & integritetspolicy

1. Insamling av information

Publicerad 2018-05-23

Vi samlar in information från dig när du blir Röttervän och loggar in/ut på ditt konto. Den insamlade informationen inkluderar:

- E-post
- För- och efternamn
- Postadress
- Postnr
- Ort
- Land
- Telefonnummer
- Mobiltelefonnummer

Vi använder cookies

Rötters Vänner använder sig av cookies för att du ska kunna logga in. Vår användning av cookies kopplas inte till personligt identifierbar information på vår webbplats. Vi tar också automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare, din IP-adress, uppgifter om programvara och hårdvara och den begärda sidan genom Google Analytics.

2. Användning av information

Den information vi samlar in från dig används för att:

- Du ska kunna logga in och ta del av materialet på Rötters Vänner
- Administrera din prenumeration
- Kontakta dig via e-post

3. Säkerhet kring information

Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke.

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt uppdrag vad gäller administration, underhåll eller utveckling av Rötters Vänner får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information finns i en säker datamiljö.

4. Behandling av personuppgifter i orderprocessen

PositionEtt, OpusCapita
När du vill lämna ett frivilligt bidrag till Rötters Vänner registreras dina personuppgifter i prenumerationssystemet PositionEtt. I systemet skapas fakturor med OCR-nummer som vidarebefordras till OpusCapita för utskrift och utskick. Personuppgiftsbiträdesavtal finns med PositionEtt och OpusCapita som säkerställer att de aldrig behandlar personuppgifterna för egna ändamål. Överföringar av uppgifter mellan systemen genomförs alltid via säker uppladdning på mottagande företags FTP. (FTP ett vanligt förekommande filöverföringsprotokoll som möjliggör överföring av filer mellan datorer på Internet).

5. Utlämnande till tredje part

Surftown
Serverplatsen för Rötters Vänner tillhandahålls och underhålls av Surftown. Personuppgiftsbiträdesavtal finns med Surftown som säkerställer att de aldrig behandlar personuppgifterna för egna ändamål.

Google Analytics
Den här webbplatsen använder Google Analytics för att utvärdera trafiken på webbplatsen. Det innebär att sammanställa rapporter över ditt beteende på webbplatsen för att Sveriges Släktforskarförbund ska kunna förbättra innehållet så det bättre motsvarar dina behov. Detta sker på ett anonymiserat sätt tack vare IP-maskering som bara använder en del av IP-adressen. Därför är det inte möjligt att spåra en identifierbar persons aktivitetsmönster på Internet. Insamlad data används enbart för statistiska ändamål på ett anonymiserat sätt. Google kommer inte att använda din förkortade IP-adress tillsammans med annan Google-data. Om du inte vill att Google Analytics kartlägger din aktivitet kan du ladda ett verktyg från Googles webbplats som förhindrar detta. Läs mer och hämta verktyg här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Getanewslettter
Samtliga nyhetsbrev från Sveriges Släktforskarförbund skickas via tjänsten Getanewsletter. Via Getanewsletter samlar vi e-postadresser, för- och efternamn från personer som är kunder/användare hos oss eller som aktivt genom ett formulär själva bett om att få nyhetsbrev från en eller flera av våra nyhetsbrevsutskick. Användaren kan när som helst avregistrera sig från ett utskick med hjälp av en avregistreringslänk som alltid finns längst ned i nyhetsbrevet.

6. Lagringstid av personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation.

7. Rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig

Du har rätt att be om ett utdrag på vilka uppgifter vi har sparade som avser dig. Kontakta pren@genealogi.se om du önskar få ett utdrag.

8. Rätten att bli bortglömd

Du har rätt att be att uppgifterna som avser dig raderas. Kontakta pren@genealogi.se om du önskar avsluta ditt konto.
Räkenskapsinformation, så som fakturor och följesedlar sparas dock enligt bokföringslagen SFS 1999:1078 i 7 år.

9. Samtycke

Genom att använda vår webbplats godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.